Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Oι πραγματικοί νικητές της ζωής τιμούν τους ήρωες της επανάστασης

Όπως είθισται  στις 25  Μαρτίου  του εορτασμού της Εθνικής επετείου , η Γέφυρα ζωής ΑΜΕΑ Δυτικού Τομέα έδωσε το «παρών» τόσο στην τελετή κατάθεσης στεφάνων που έλαβε χώρα στο Δήμο Περιστερίου, όσο και στην τελετή κατάθεσης στεφάνων & Παρέλαση του Δήμου Χαϊδαρίου.Αναλυτικά, στις 24 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί οι νέοι της Γέφυρας ζωής με την συνοδεία ομάδας εθελοντών συμμετείχαν στο προσκύνημα και την κατάθεση στεφάνων του Δήμου Περιστερίου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο επί της πλατείας Δημοκρατίας .

Την επόμενη μέρα, στις 25 Μαρτίου και ώρα 11:30 οι νέοι της Γέφυρας Ζωής με τη βοήθεια των εθελοντών παρέλασαν μεταξύ συλλόγων, σωματίων, οργανώσεων, σχολείων κ. α  στο δήμο Χαϊδαρίου,τα παιδιά του συλλόγου Α.με.Α. Δυτικού Τομέα "Γέφυρα Ζωής" έκλεψαν τις εντυπώσεις στην παρέλαση.

Η "Γέφυρα Ζωής" έχει αναπτύξει πολλαπλές δραστηριότητες μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την υποστήριξη δομών δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και εφήβων με φάσμα αυτισμού και νοητική υστέρηση.


Πρωταγωνιστές φυσικά, πέρα από το Δ.Σ. του συλλόγου και τους εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων, είναι πάντα τα ίδια τα παιδιά που πέρνουν δημιουργικά απογεύματα στις εγκαταστάσεις της "Γέφυρας Ζωής" στο Περιστέρι.

Αυτά τα παιδιά απέδειξαν και την ημέρα της Εθνικής μας επετείου πως μια αναπτυξιακή διαταραχή, όπως ορίζεται η νοητική υστέρηση η, ο αυτισμός, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καθημερινότητά τους.

Δικαιολογημένα λοιπόν στην παρέλαση, δέχτηκαν αμέτρητα χειροκροτήματα και με πολύ ενθουσιασμό στάθηκαν άξια μπροστά στα βλέμματα όλων των παρεβρισκόμενων, γονέων και απλού κόσμου που ήταν παρόντες.

Για μια ακόμη χρονιά oπως είναι λογικό,οι νέοι της Γέφυρας Ζωής κατάφεραν με την παρουσία τους να δείξουν σε όλους ότι η διαφορετικότητα τους αποτελεί και την πηγή της δύναμή τους.