Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Φώτης Κουγιουμτζής, Θοδωρής Σπηλιόπουλος, Νίκος Σακούτης: Κοντά στη Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα

Μία σημαντική επίσκεψη δέχθηκε η Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ δυτικού Τομέα, την Παρασκευή 27.3.2015 στον Πολυχώρο της, Πελασγίας 133 Περιστέρι. 

Οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα και ειδικότερα στο Περιστέρι, το Χαϊδάρι και την Πετρούπολη κ.κ.  Φώτης Κουγιουμτζής, Θοδωρής Σπηλιόπουλος και Νίκος Σακούτης επισκέφθηκαν τον Πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής στην Πελασγίας 133, στο Περιστέρι.

Στην συνάντηση που ακολούθησε ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Γέφυρας κ. Διονύση Γουράνιο για τις δράσεις του Συλλόγου,

από την Υπεύθυνη Εθελοντών και Συντονισμού κα.Παναγιωτα Μαντζαβίνου, για  τα ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά με νοητική υστέρηση, φάσμα αυτισμού και στέρηση ακοής και ομιλίας (κωφάλαλα) που υλοποιούνται στον Πολυχώρο της, τον αριθμό των παιδιών αυτών των κατηγοριών που «εκπαιδεύονται» σ’ αυτόν, τους 50+ εθελοντές που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, καθώς επίσης και για τις δυσκολίες που ο Σύλλογος αντιμετωπίζει στην καθημερινή λειτουργία του.


Ενημερώθηκαν επίσης από τον Επιστημονικό Συνεργάτη κ.Στράτο Τσιαμτσιακίρη για τα αιτήματα που η Γέφυρα Ζωής έχει υποβάλει προς το Δήμο Περιστερίου, το Δήμο Χαϊδαρίου και την Περιφέρεια Δυικού Τομέα προκειμένου να της παραχωρηθεί «σχολάζον» κτίριο για την μετεγκατάστασή της, προκειμένου να αποκτήσει την δυνατότητα να υποδεχθεί στις δράσεις της όλα τα παιδιά με «ειδικές ικανότητες» που βρίσκονται σε αναμονή λόγω έλλειψης ικανού χώρου.
Συζητήθηκαν επίσης τρόποι χρηματοδότησης των δράσεων της Γέφυρας Ζωής με κονδύλια από τους Κοινωνικούς προϋπολογισμούς των Δήμων της Δυτικής Αθήνας και της Περιφέρειας Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Οι τρεις σημαντικοί για την Δυτική Αθήνα αυτοδιοικητικοί παράγοντες και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, στο Περιστέρι (Φώτης Κουγιουμτζής), στο Χαϊδάρι (Θοδωρής Σπηλιόπουλος) και στην Πετρούπολη (Νίκος Σακούτης), εξέφρασαν την εκτίμησή τους για το έργο της Γέφυρας Ζωής και δήλωσαν ενεργοί συμπαραστάτες της από την θέση που κατέχουν  στην προσπάθεια που αυτή καταβάλει για τα παιδιά ΑμεΑ με φάσμα αυτισμού, νοητική υστέρηση και στέρηση ομιλίας και ακοής.

Ακόμη δήλωσαν αρωγοί στις προσπάθειες και ενέργειες της Γέφυρας για «εξεύρεση» νέου χώρου κατάλληλου να δεχθεί και υποδεχθεί τα παιδιά ΑμεΑ αυτών των ειδικών κατηγοριών, δηλώνοντας ότι θα συνεισφέρουν, με όλες τις δυνάμεις τους, από τις αυτοδιοκητικές θέσεις που κατέχουν, λαμβανομένου υπόψη και της κατ’ αρχή θετικής ανταπόκρισης των Δημάρχων της περιοχής και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Σπύρου Τζόκα για την εξεύρεση και παραχώρηση προς χρήση κατάλληλου δημοτικού ή δημοσίου για τον σκοπό αυτό.

Επίσης, ότι συναινούν και θα ενισχύσουν το αίτημα της Γέφυρας προς τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Δυτικής Αθήνας για «έκτακτη» οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της, που έως σήμερα καλύπτονται από τις εισφορές μόνο των μελών του Δ.Σ..


Το Δ.Σ. της Γέφυρας Ζωής, ευχαριστεί τους κ.κ. Φώτη Κουγιουμτζή, Θοδωρή Σπηλιόπουλο και Νίκο Σακούτη για την συμπαράστασή τους.