Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Είναι δίπλα μας…ας απλώσουμε το χέρι μας!!! 2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό

Ο αυτισμός συχνά περιγράφεται από μερικούς ανθρώπους σαν ένα παζλ που του λείπει ένα κομμάτι. Οι άνθρωποι που έχουν αυτισμό αναφέρουν ότι βιώνουν την κατάσταση του αυτισμού τους σαν ένα μεγάλο δοχείο με πολλά διαφορετικά παζλ, ανακατεμένα μεταξύ τους, με όλα να έχουν κάποια κομμάτια που λείπουν και κάποια κομμάτια επιπλέον, που όμως δεν ανήκουν σε κανένα από τα υπάρχοντα παζλ!  Tο παζλ είναι η ιδέα που επικρατεί στο μυαλό των αυτιστικών ατόμων σχετικά με την ιδιαιτερότητα που έχουν: «Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να δω ποια κομμάτια αντιστοιχούσαν σε κάθε παζλ. Από εκεί και πέρα, έπρεπε να δουλέψω αρκετά σχετικά με το ποια ήταν τα κομμάτια που έλειπαν και ποια κομμάτια υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί» (Williams, 1996).

Στόχος της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.μεΑ Δυτικού Τομέα  είναι ο εντοπισμός των ενηλίκων αυτιστικών, η υποστήριξη σε ειδικές καταστάσεις που αυξάνουν το άγχος του αυτιστικού και κάνουν πιο αιχμηρά τα προβλήματα επικοινωνίας, η επανένταξη των αυτιστικών ενηλίκων και  η συμβουλευτική βοήθεια σε οικογένειες με παιδιά με αυτισμό. 
Το σημερινό αυτιστικό παιδί θα γίνει ενήλικας αυτιστικός!!! Είναι δίπλα μας…ας απλώσουμε το χέρι μας!!!

Ας προσπαθήσουμε να προωθήσουμε την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον αυτισμό και τους αυτιστικούς κάθε μέρα, κι όχι μόνο κάθε 2 του Απρίλη. Ας κάνουμε την καθημερινότητά μας έναν αδιάκοπο αγώνα, υπενθυμίζοντας πως το να είναι κανείς αυτιστικός είναι απλώς ένας τρόπος του να είναι κανείς άνθρωπος.
Με εκτίμηση, 
Διονύσης Γουράνιος 
εκ μέρους της  Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα