Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ στις ΗΜΕΡΙΔΕΣ NGO Day Tech 4 good της Microsoft Ελλάς & στο Volunteer4Greece

Η NGO Day, μια ημέρα αφιερωμένη στους Μη-Κυβερνητικούς και Μη-Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά από τη Microsoft Ελλάς, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι. 
Η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Microsoft, διέποντας το σύνολο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Τα εργαλεία που προσφέρει η Microsoft στους Μη-Κυβερνητικούς και Μη-Κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στοχεύουν στην καλύτερη , αποτελεσματικότερη οργάνωση καθώς επίσης την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών τους. Η Microsoft Ελλάς έχει καθιερώσει από το 2009 τη διοργάνωση της εκδήλωσης NGO Day, προκειμένου να ενημερώσει τους οργανισμούς αυτούς για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει το έργο τους, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η ίδια εξασφαλίζοντάς τους δωρεάν λογισμικό. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 65 Μη-Κυβερνητικοί και Μη-Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί με κοινωνική δράση έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.
Η Μαίρη Τσούκαρη  από το Τμήμα Επικοινωνίας  του πολυχώρου της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ  μαζί με τον Πρόεδρο της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ  κ. Διονύση Γουράνιο εκπροσώπησαν την ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ στην φετινή διοργάνωση που είχε τίτλο NGO Day: Tech 4 good, & που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Global Sustain. 
Είναι σημαντικό εταιρείες με το διεθνές εύρος και το κύρος της Microsoft να αγκαλιάζουν το έργο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με τη πολύτιμη τεχνογνωσία και προσφορά τους


ALBA Graduate Business School at The American College of Greece την Τετάρτη 1 Απριλίου που διοργάνωσε το  Volunteer4Greece



Η κα.Παναγιωτα Μαντζαβίνου  Υπεύθυνη του  Γενικού  Συντονισμού  και Εθελοντών του πολυχώρου της  ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ  μαζί με τον Πρόεδρο της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ κ. Διονύση Γουράνιο εκπροσώπησαν την ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ  στην πρώτη  ημερίδα για το 2015 με θέμα «Τρόποι Χρηματοδότησης ΜΚΟ – Βέλτιστες πρακτικές στην αναζήτηση πόρων» για στελέχη ΜΚΟ που έγινε στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece την Τετάρτη 1 Απριλίου που διοργάνωσε το  Volunteer4Greece με εκπροσώπους από: 
(Με σειρά εισήγησης) : 
Κος Σωτήρης Πετρόπουλος – Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Πολιτικής Επιστήμης.
Κα Μαρί Χάλακα – Υπεύθυνη Χρηματοδότησης Praksis.
Κος Αντώνης Παττακός – Βοηθός του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης στο Ίδρυμα Ιωάννη Στ. Λάτση.
Κος Βλάσης Αδρακτάς – Διαχειριστής Προγραμμάτων στο Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Κα Ρόζαλυν Μπέντζαμιν- Διαχειρίστρια Δωρεών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.




Από τις ερωτήσεις που έθεσαν τα στελέχη των ΜΚΟ προς όλους τους εισηγητές, φάνηκε πολύ έντονη η ανάγκη για ανταλλαγή γνώσης στην συγκεκριμένη θεματική.


Η συμμετοχή της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ στη NGO Day της Microsoft, και στην ημερίδα του Volunteer4Greece στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece του είναι το αποτέλεσμα που κάνει η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ  με διαρκή στόχο τα Βήματα Ζωής για τα παιδιά με νοητική υστέρηση - φάσμα αυτισμού  οπού και είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση.