Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Γέφυρα Ζωής: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο και κατάθεση στεφάνου στο Χαϊδάρι

Η Γέφυρα Ζωής, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Σελέκου, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του 21.
Αν και η τιμητική παρέλαση, ακυρώθηκε λόγω της νεροποντής, συμμετείχε με την αντιπροσωπεία των «παιδιών» με ειδικές ικανότητες του Πολυχώρου της, στην κατάθεση στεφάνου στις 25.3.2015 στο μνημείο πεσόντων στην οδό Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι.






Παρουσία του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Σελέκου, όλου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης, επισήμων, γονέων και πλήθος κόσμου, αντιπροσωπεία παιδιών με νοητική υστέρηση, φάσμα αυτισμού και κινητικά προβλήματα από τον Πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής κατέθεσαν στεφάνη στην μνήμη των ηρώων του 21.


Η συγκίνηση που προκάλεσε η κατάθεση στεφάνου από τα «παιδιά» μαζι με τους εθελοντες της Γέφυρας Ζωής στους παριστάμενους ήταν πολύ μεγάλη, τα επιβράβευσαν δε με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα.


Υπό βροχήν και με τις ομπρέλες στο χέρι πραγματοποιήθηκε μέρος του τελετουργικού στην Πλατεία Ηρώων, για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. 

πηγή: http://xaidarisimera.blogspot.gr/
Προηγήθηκε η επίσημη Δοξολογία στην κατάμεστη Παναγίτσα, όπου παραβρέθηκαν οι αρχές του τόπου και οι σημαίες όλων των σχολείων της πόλης.

Στη συνέχεια πήγαν όλοι στην Πλατεία Ηρώων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο. 


Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος.

Το χορευτικό του Δήμου (Γρηγορούσα) είχε ετοιμάσει δρώμενο για την σημερινή Εθνική Επέτειο, το οποίο δεν παρουσιάστηκε λόγω κακοκαιρίας. Στη σημερινή παρέλαση, που ματαιώθηκε, θα έπαιρνε για πρώτη φορά μέρος ο Σύλλογος ΑμΕΑ "Γέφυρα Ζωής". 


Η Γέφυρα Ζωής θα είναι πάντα εκεί, αφού εκτός από τα ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα και τα μαθήματα διαβίωσης στα οποία ασκούνται και διδάσκονται τα παιδιά στον πολυχώρο της, προέχουσα θέση έχει και η «αφήγηση» και καλλιέργεια γνώσης σ’ αυτά των ιστορικών γεγονότων που έχουν σημαδέψει τη χώρα μας.