Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η ομάδα Ζαχαροπλαστικης τον παιδιών του πολυχώρου της Γέφυρα ζωής A.μεΑ. Δυτικου Τομέα στην FOOD EXPO GREECE

Η Γέφυρα Ζωής παρευρέθηκε κατόπιν καλέσματος του  Chef's Club of Greece όπου είναι στο πλευρό του Συλλόγου και δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να μπορούν να δημιουργούν μέσα από το μάθημα της αυτόνομης διαβίωσης .
Αποτελούμενη από παιδιά μας την  Μαριάνθη, την Μαρία,  το Νίκο, & την Μαρία  με την συμπαράσταση των εθελοντριών μας και των εκπαιδευτών τους ζαχαροπλαστών και μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έκαναν πράξη ενώπιον μίας κατάμεστης κερκίδας απλών επισκεπτών, αυτά που κάθε Παρασκευή διδάσκονται στον Πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής στην οδό Πελασγίας 133 στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα παρασκεύασαν το γλυκό Τσιζκέικ το «χώρισαν» με άψογη τεχνική σε μικρές φόρμες παρουσίασης και το σέρβιραν σε όλους τους παρόντες, αποσπώντας το χειροκρότημα τους, και δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι μπορούν, αν και με έντονα στοιχεία διαφορετικότητας, να είναι στην πράξη ίσα μεταξύ ίσων, αρκεί να «λάβουν» από τους συνανθρώπους αυτό που τους αναλογεί.

Την εκδήλωση παρακολούθησε σε απόλυτη σιγή και με καταλυτική αφοσίωση πολύ μεγάλο πλήθος απλών ανθρώπων επισκεπτών της έκθεσης, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, με σύσσωμο όλο το διοικητικό συμβούλιο της, όλη η «εθνική ομάδα» αρχιμαγείρων Κύπρου και στελέχη της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων.

Την ομάδα των παιδιών που συμμετείχαν στο «Mediterranean Gastronomy Forum» συνόδευσαν οι εθελόντριες, οι γονείς μαζί με τον πρόεδρο της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ κ. Διονύση Γουράνιο και την Αντιπρόεδρο κα. Ρουλά Τζέμη.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους ζαχαροπλάστες και μέλη της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας που εκπαιδεύουν τα «παιδιά της Γέφυρας Ζωής» στον Πολυχώρο της και τα οποία στήριξαν την εκδήλωση παρέχοντας συμβουλές και κυρίως ενέργειες δράσης και ολοκλήρωσης της παρασκευής των γλυκών.

Για την παιδευτική σημασία της εκδήλωσης και τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδειών ΑμεΑ με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, όπως και για την κοινωνική σημασία του έργου που πραγματοποιείται γι’ αυτές τις κατηγορίες παιδιών, στον Πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής Δυτικού Τομέα, μίλησαν με συγκίνηση ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Μίλτος Καρουμπας ,ο Αρχηγός της Εθνικής ομάδας Αρχιμαγείρων Κύπρου και μέλη του Δ.Σ. του  Chef's Club of Greece 

Τίτλους και βραβεία συμμετοχής έδωσαν στα «παιδιά» της Γέφυρας Ζωής που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και τους εθελοντές συμπαραστάτες τους
Η εκδήλωση έκλεισε με τα «παιδιά» και τους εθελοντές της Γέφυρας Ζωής  να προβάλουν επί «μαγειρικής σκηνής» σε όλους τους παραβρεθέντες  το «μοτό» που τους αφορά:«Όλοι μαζί δεν χάνουμε ποτέ !!!

Όλοι μαζί μπορούμε !!!

Εξάλλου για όλους εμάς της Γέφυρας Ζωής, αυτό είναι που εκφράζει κυριολεκτικά και  το: 
«Η μαγεία να είσαι Διαφορετικός…»
Η έκθεση είναι η δεύτερη που διοργανώνεται στην Ελλάδα και είναι Διεθνούς επιπέδου, Η Γέφυρα Ζωής μέσω του Προέδρου της κ. Διονύση Γουράνιου ευχαρίστησε θερμά τοΔ.Σ. του  Chef's Club of Greece τονίζοντας ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται τέτοιου είδους ερεθίσματα .

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας  άλλα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας άλλα και στο Chef's Club of Greece που συμμετέχουν μαζί μας.

Κάθε μέρα χτίζουμε τη δική μας Γέφυρα επικοινωνίας, αγάπης, πίστης, ελπίδας.

Σας ευχαριστούμε πολύ