Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Αντί για τη δημιουργία σχολείου για Α.μεΑ. γήπεδα 5Χ5!..

Την πλήρη αναλγησία του έδειξε ο πρόεδρος της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΟΣΚ) κ. Ηρακλής Δρούλιας προς τα άτομα με ειδικές ικανότητες (Α.μεΑ.)


Αν και έχει άμεση γνώση για τις πιεστικές ανάγκες ανέγερσης Σχολείου Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα ΕΕΕΕΚ, στο Περιστέρι και ενώ η κατάσταση που επικρατεί για το θέμα αυτό στην Πόλη, είναι εκρηκτική, αυτός προτίμησε να δεσμεύσει για 4 χρόνια παραχωρώντας σε ιδιώτη, αντί πινακίου φακής, το μοναδικό οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΟΣΚ που πληρεί τις προδιαγραφές για την κατασκευή σχολείου αυτής της κατηγορίας.


Φαίνεται ότι για, της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΟΣΚ) τα παιδιά Α.μεΑ. είναι παιδιά ενός άλλου, κατώτερου θεού, αφού αδυνατεί ή δεν θέλει να κατανοήσει ότι αυτά θάπρεπε να έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη φροντίδα από την πολιτεία.

Κάποιος ίσως θα πρέπει να του εξηγήσει ότι η εκπαίδευση αυτής της κατηγορίας παιδιών στοχεύει στην επαγγελματική αποκατάσταση και στην προσαρμογή τους στην καθημερινότητα και ότι λύσεις ιδρυματικού αποθετηρίου έχουν περάσει ολοκληρωτικά στο παρελθόν.

Όσο για την εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΟΣΚ) που ο ίδιος επικαλείται για την συγκεκριμένη απόφασή του, τα όσα θα εισπραχθούν σε τήσια βάση από τον ιδιώτη στον οποίο παραχωρήθηκε το αναπομείναν Κτήμα Μπόθα, δεν φθάνουν ούτε για την εξάμηνη αποζημίωση της εταιρίας που ανέλαβε την καθαριότητα των γραφείων της κρατικής Εταιρίας στην οποία προεδρεύει.

Η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα, γνωρίζοντας και ζώντα εκ των έσω τις ανάγκες των παιδιών Α.μεΑ. και τις δυσκολίες εκπαίδευσής τους, όπως και την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω υπερπληθώρας μαθητών το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αιγάλεω, πιστεύει ότι η απόφαση παραχώρησης του κτήματος Μπόθα σε ιδιώτη πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να προχωρήσουν ταυτόχρονα οι διαδικασίες για την ανέγερση Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στην πόλη του Περιστερίου.

Συμφωνεί απόλυτα με τις απόψεις που εξέφρασαν για το θέμα ο Δήμαρχος της πόλης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί φορείς και δηλώνει αλληλέγγυα στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει προκειμένου να δοθεί λύση σ’ αυτό το καυτό θέμα.

Η κοινότητα των ΑμεΑ δεν θέλει «σωτήρες», θέλει πραγματιστές που να δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται.

Οι «καιάδες» δεν έχουν θέση στη σημερινή εποχή.
Για την Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα
ο Πρόεδρος

Διονύσης Γουράνιος