Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Συμμετοχή της Γέφυρας ζωής στην εκδήλωση “Under the tree” στο Balux Prive


Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, η Γέφυρα ζωής ΑΜΕΑ Δυτικού Τομέα έλαβε μέρος στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση “Under The Tree” που διοργανώθηκε από την εταιρία χειροποίητων αντικειμένων “Moussou” στο Balux Prive στη Γλυφάδα.


 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα. Ελεάννα  Πιρπινιά του https://moussou.com για την πρωτοβουλία της και την φιλοξενία της καθώς επίσης και όλους τους έκθετες που μας στήριξαν.Αναλυτικά, μέλη της “Γέφυρας ζωής” βρίσκονταν στο Bazaar και τις τρεις μέρες με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μέσω της πώλησης τόσο των ημερολογίων της Γέφυρας ζωής  όσο κι άλλων χειροποίητων αντικειμένων. Ακόμη, το Σάββατο 12/12 ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Διονύσης Γουράνιος  ενημέρωσε τους παρευρισκομένους αναφορικά με το έργο της Γέφυρας ζωής καθώς και τις δράσεις της. 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η δραστηριοποίηση της “Γέφυρας ζωής” δεν περιορίστηκε στην προσπάθεια οικονομικής στήριξης του συλλόγου και τη σχετική ενημέρωση του κόσμου ως προς τη μέχρι τώρα πορεία της καθώς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι νέοι της “Γέφυρας ζωής” είχαν την δυνατότητα συμμετοχής σε μια άκρως ευεργετική για τις συναισθηματικές τους λειτουργίες δράση.Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την «Ίρις», έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο οδηγό, με τον οποίο εξοικειώθηκαν, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη σχέση δίνοντας μια σειρά εντολών υπό την εποπτεία του εκπαιδευτή του.

Βάσει ποικίλων επιστημονικών ερευνών έχει διαπιστωθεί ότι τέτοιες δράσεις μπορεί να αποτελέσουν το θεραπευτικό περιβάλλον ανάπτυξης ενός παιδιού με προβλήματα συμπεριφοράς, νοητική υστέρηση ή και αυτισμό.

Το λεγόμενο pet therapy ή assisted pet therapy πραγματοποιείται σε αυστηρά πλαίσια και μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά με πολλούς τρόπους, ενδεικτικά: βοηθά στο να παραμένουν δραστήρια, να δημιουργήσουν συναισθήματα αποδοχής και κατανόησης προς τους άλλους (ενσυναίσθηση), χτίζει την αυτοπεποίθηση και καλλιεργεί το συναίσθημα της υπευθυνότητας.


Ειδικά για τα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό – νοητική υστέρηση , τα σκυλιά μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα «κοινωνικό μπαστουνάκι» που βοηθά το παιδί να γίνει πιο δεκτικό και να έχει αυτοπεποίθηση όταν συναναστρέφεται με τους γύρω του. Με άλλα λόγια, συμβάλλει στην επίτευξη της ομαλής κοινωνικής του ένταξης.


 Η Γέφυρα ζωής καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και φιλοδοξεί σύντομα να είναι σε θέση να υλοποιήσει τέτοιου είδους δράσεις προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τόσο των παιδιών με ειδικές ανάγκες όσο και των οικογενειών τους.Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαδραστικη δράση pet therapy ή assisted pet therapy για Α.μεΑ. είναι στα άμεσα σχεδία των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν στο πολυχώρο της Γέφυρα Ζωής.
«Γιατί στη Γέφυρα ζωής… αγκαλιάζουμε τη μαγεία του να είσαι διαφορετικός με κάθε δυνατό τρόπο..» 

Ένα ευχαριστώ  είναι λίγο για τους εθελοντές μας που στήριξαν με την παρουσία τους το bazzar.