Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου και o Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος στην χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης της Γέφυρας Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 17:30 στον πολυχώρο της Γέφυρας ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου, Η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, και  ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος  βρέθηκαν κοντά στα «παιδιά» της Γέφυρας Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα.



Τα παιδιά μας, από κοινού με τους εθελοντές και τους φίλους της “Γέφυρας ζωής” τραγούδησαν τα κάλαντα, χόρεψαν και διασκέδασαν με τον Άγιο Βασίλη ενώ πήραν δώρα, κεράσματα αλλά και ευχές για το νέο έτος.






















Ήταν η μεγαλύτερη και ποιο ευχάριστη έκπληξη για τα «παιδιά», όχι μόνο η επίσκεψη τους , αλλά και η συμμετοχή τους στην γιορτή μας .











Ειδικότερα η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου,  φέρνοντας μαζί της, όχι μόνο πλούσια και πολλά δώρα, αλλά κυρίως την αγάπη της για τα παιδιά Α.μεΑ, συμμετείχε στην γιορτή που η ομάδα των εθελοντών διοργάνωσαν για τις εορταστικές ημέρες για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού που διαπαιδαγωγούνται δημιουργικά στον εθελοντικό απογευματινό  Πολυχώρο της, στην οδό Πελασγίας 133 στο Περιστέρι.



Μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά και τους νέους αυτής της ειδικής κατηγορίας Α.μεΑ. που παραβρίσκονταν στην γιορτή μαζί με τους γονείς τους και αυτά την ευχαρίστησαν με τραγούδια και εκδηλώσεις αγάπης με τον τρόπο που μόνο αυτά μπορούν να εκφράσουν.


Ανταποκρινόμενη στις εκδηλώσεις αγάπης και το κάλεσμα των παιδιών, συμμετείχε  στη γιορτή τραγουδώντας μαζί τους χριστουγεννιάτικα τραγούδια.



Συζήτησε επίσης μαζί τους για τα «θέλω» των παιδιών, όπως αυτά τα εξέφρασαν με την ιδιαιτερότητα και την αθωότητα που τα χαρακτηρίζει.


Μετά το τέλος της γιορτής, ενημερώθηκε από  τον Πρόεδρο κ. Δ. Γουράνιο στην συζήτηση συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος κα. Ρούλα Τζέμη, ο Οικονομικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μαλτέζος, ο Επιστημονικός Σύμβουλος κ. Στράτος Τσιαμτσιακίρης  και η Υπεύθυνη  Δημοσίων Σχέσεων –Χορηγιών & Πόρων κα. Εριέττα Καραμπέτσου , για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γέφυρα Ζωής, για τον τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας του Πολυχώρου της, τα δημιουργικά παιδαγωγικά προγράμματα που υλοποιούνται σ’ αυτόν για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, τον αριθμό των παιδιών που απασχολούνται αλλά και αυτών που λόγω στενότητας χώρου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλεται  για την «μεταφορά»  του Πολυχώρου σε νέο μεγαλύτερο κτίριο στο Χαϊδάρι Αττικής, μετά την πρωτοβουλία του Δήμαρχου  Χαϊδαρίου κ. Μιχάλη Σελέκου που  μαζί με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο έχουν αποφασίσει να  στηρίξουν την Γέφυρα Ζωής.

Μετά την ενημέρωσή της η κ. Δούρου, δήλωσε ότι θα είναι από την πλευρά της αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει η Γέφυρα Ζωής γι’ αυτή την πολύ ευαίσθητη κατηγορία παιδιών και νέων Α.μεΑ. με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της και να υλοποιήσει το πρόγραμμα μεταφοράς του Πολυχώρου της σε νέο μεγαλύτερο χώρο.



Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση αλλά και την ευαρέσκειά της για το έργο των εθελοντών της Γέφυρας Ζωής και συνολικά όλων όσων προσφέρουν στα Παιδιά Α.μεΑ. που φιλοξενούνται σ’ αυτή δημιουργικά.

Επίσης μας τίμησαν με τη παρουσία τους και τους ευχαριστούμε πολύ :
Φ. Κουγιουμτζής    - Δημ. Σύμβουλος Επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ  στο Περιστέρι, Σ. Παπαδόπουλος - Δημ. Σύμβουλος της παράταξης Ενεργοί Πολίτες για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο  Περιστέρι, καθώς ο κ. Νικός Παρίκος από το vukentra.gr.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ την κα. Κατρίνα Τσάνταλη για την γλυκιά πρόσφορα της, τον Νίκο Αναστασόπουλο (top sound) για την δωρεάν ηχητική κάλυψη είναι πάντα κοντά μας, τον φωτογράφο μας κ. Δημήτρη Καφετζή ,το ανθοπωλείο MATTHEW'S Luxury Concepts , Τζων Κένεντυ 140 Περιστέρι , καθώς και τα καταστήματα :
Αρτοσκευάσματα Το Κουκουτσάκι Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαιδαρίου 96, Χαϊδάρι.
Γαλακτοπούρεκο ΙΛΙΟΝ Φαβιέρου 4 & Φειδιππίδου 1-3, Χαϊδάρι.
Αρτοποιήματα Σταρι & Μελι Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 27, Χαϊδάρι.
Που μας βοήθησαν προσφέροντας τα προϊόντα τους για την γιορτή μας.

Την παραπάνω γιορτή μια γιορτή δημιουργίας ! επιμελήθηκαν με γούστο και πολλή αγάπη, όπως το κάνουν πάντα η Υπεύθυνη Γεν. Συντονισμού κα. Παναγιώτα Μαντζαβίνου , με την βοήθεια της εθελόντριας  κα. Ιωάννα Παπουλάκου, τις
ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας!

Χρόνια πολλά καλές γιορτές