Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου της Ο.E.Μ.Κ.O.E.

Τις Ομοσπονδίες Κοινωνικών Φορέων δέχθηκε στις 29-4-2015 ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκης.


Στην συνάντηση που έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ομοσπονδίες Κοινωνικών Φορέων και άκουσε και κατέγραψε τα αιτήματα  που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι τους.

Η συζήτηση ήταν πολύ παραγωγική, με τον κ. Σταθάκη να δίνει το στίγμα της πολιτικής που το Υπουργείο θα ακολουθήσει από εδώ κι εμπρός στην Κοινωνική Οικονομία, ενώ ενημέρωσε  τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών ότι επίκειται η αλλαγή του νόμου που διέπει τις δράσεις της κοινωνικής πολιτικής στη χώρας μας.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος συμμετείχε στην συνάντηση το μέλος του Δ.Σ. κ. Διονύσης Γουράνιος Πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα του έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ και κυρίως ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη για τις δυσλειτουργίες και τον τρόπο διάθεσης των πόρων στις δράσεις τις Κοινωνικής Οικονομίας και Πολιτικής που αντί να λύνουν προβλήματα στις αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες, συνήθως κατευθύνονται σε άλλες δράσεις.

Συμφωνήθηκε νέα συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα στην οποία αποφασίσθηκε να εξετασθούν σε βάθος όλα όσα αποσχολούν τις Ομοσπονδίες Κοινωνικών Φορέων προκειμένου το υπουργείο Ανάπτυξης να τις μελετήσει και εφόσον κριθούν δόκιμες να τις περιλάβει στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.