Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Μήνυμα Ζωής στο Άλσος Περιστερίου, από τη Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. και τους Προσκόπους.

«Η Μαγεία του να είσαι Διαφορετικός»

Μήνυμα Ζωής έδωσαν τα παιδιά της Γέφυρας Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα μαζί με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Περιστερίου στο Άλσος Περιστερίου, την Κυριακή 26.4.2015.


Η συνάντηση, είχε προγραμματιστεί στις 11.00 το πρωί της Κυριακής και ήταν όλοι εκεί. Τα παιδιά και οι εθελοντές της Γέφυρας Ζωής και όλο το 1ο Σύστημα Προσκόπων Περιστερίου, από τους επικεφαλής, έως τα μικρά Λυκόπουλα έγιναν ένα για τρεις περίπου ώρες.Ακολουθώντας το πρόγραμμα που με πολύ επιμέλεια σχεδίασαν οι επικεφαλής του 1ου συστήματος προσκόπων για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού, απέδειξε ότι μπορούν να ακολουθήσουν τις δραστηριότητες που πραγματοποιούν οι πρόσκοποι. 

Με αυτήν την δράση θελήσαμε να δείξουμε ότι τα παιδιά, που έχουμε στον Πολυχώρο της Γέφυρας Ζωής, αξίζουν κάθε προσοχής αλλά και συμπαράστασης απ’ όλους μας και ήλθε η ώρα η κοινωνία επιτέλους να καταλάβει ότι η διαφορετικότητα τους δεν αποτελεί εμπόδιο για την κοινωνική ένταξη τους.


Αυτό έγινε σήμερα τα παιδιά μας έγιναν ένα με τους προσκόπους, χάρηκαν, διασκέδασαν και κυρίως απέδειξαν ότι η απόδοχή τους είναι και το κίνητρο για την προσαρμογή τους στην καθημερινότητα της ζωής, όπως συμβαίνει με όλα τα παιδιά του κόσμου.

Την εκδήλωση επισκέφθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου κ. Θεοδωράκος, κ. Λύκος, κ. Ποθητός και τους ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους. 

Ευχαριστούμε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Περιστερίου και ιδιαίτερα τους επικεφαλής τους που οργάνωσαν το σημερινό πρόγραμμα ασκήσεων και παιχνιδιού και τα παιδιά του συστήματος που αγκάλιασαν χωρίς καμία επιφύλαξη τα παιδιά της Γέφυρας Ζωής, τον Διευθυντή του ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου, γιατρό κ. Χρόνη Χρονόπουλου που δέχθηκε το αίτημα μας και οργάνωσε τη συμμετοχή του γιατρού κ. Μεταξά που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, για την παροχή ιατρικής βοήθειας στα παιδιά και τους προσκόπους, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας που ήταν για άλλη μια φορά μαζί μας και βοήθησαν τα παιδιά μας. 


Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: 
τα κρεοπωλεία Λεβέντης για την προσφορά τους σε εμφιαλωμένα νερά και χυμούς 
και τα ζαχαροπλαστεία «Γλυκιστήρι» που πρόσφεραν γλυκά.