Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

3/12/2014. Η "Γέφυρα Ζωής" γιόρτασε την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τελικά ... η αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Δημαρχείο Περιστερίου, στάθηκε πολύ μικρή για να "γεφυρώσει" τις διαφορές μεταξύ των Ατόμων με Αναπηρία και όλου του υπόλοιπου κόσμου που ήρθε το απόγευμα της Τετάρτης 3.12.2014 να παρακολουθήσει την γιορτή που ετοίμασαν οι Εθελοντές και τα παιδιά της "Γέφυρας Ζωής" Α.με.Α. Δυτικού Τομέα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, από τον κόσμο που άρχισε να προσέρχεται από πολύ νωρίς και αρκετούς από τους προσελθόντες να μην χωρούν στο αμφιθεάτρο του δημαρχείου Περιστερίου,
                        Άσκηση και επιμέλεια Zumba: Παπαδοπούλου Εβίτα, Εκτέλεση «παιδιά» του πολυχώρου μας
...και μπορεί μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα 350 και πλέον, ατόμων να γέμισε με παιδικά χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον αυτών των ατόμων που χρήζουν της δικής μας συμπαράστασης ωστόσο μέσα από εκεί χτίστηκε το "προγεφύρωμα" της δημιουργίας ενός μεγαλύτερου, πιο λειτουργικού - πιο δημιουργικού χώρου που επιβάλλεται να φιλοξενήσει τα παιδιά της "Γέφυρας Ζωής" με την έναρξη της νέας χρονιάς.
Παραμύθι, ο Αδερφός μου από το φεγγάρι, Εκτέλεση: Βουτιέρου Κωνσταντίνα, Ζώη Ναταλία, Τζωρτζίνης Κώστας
Στη μεγάλη οθόνη της αίθουσας προβλήθηκαν βίντεο που παρουσίαζαν: το εθελοντικό στελεχιακό δυναμικό του πολυχώρου μας, τις δραστηριότητες των παιδιών του πολυχώρου, το project του νέου πολυχώρου που θα μεταστεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας καθώς επίσης και τους χορηγούς μας που στέκονται αρωγοί στη καθημερινή προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανό το εγχείρημά μας.
Και τι δεν είχε η «γιορτή» μας. Σύντομες παρουσιάσεις του έργου που προσφέρεται στα παιδιά με ειδικές ικανότητες που φιλοξενεί η Γέφυρα Ζωής στον Πολυχώρο της, από τους Εθελοντές της όλων των ειδικοτήτων, τραγούδι από τα παιδιά, χορό «Ζούμπα», επίδειξη των ικανοτήτων τους στην ζαχαροπλαστική, χορωδιακό τραγούδι από τους «εθελοντές» του 1ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω και πολύ κέφι και χαρά από όλα τα «παιδιά» που συμμετείχαν με την ψυχή τους στην παράσταση που τα ίδια έδωσαν, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι ικανότητες τους υπάρχουν πάντα και φανερώνονται σε όλους όταν υπάρχει αγάπη και προσφορά.
Άσκηση και επιμέλεια Zumba: Παπαδοπούλου Εβίτα, Εκτέλεση «παιδιά» του πολυχώρου μας
Ήταν η γιορτή των «παιδιών με ειδικές ικανότητες» της Γέφυρας Ζωής» που έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι μπορούν να δώσουν σε όλες εμάς χαρά και συγκίνηση για τα όσα μπορούν να προσφέρουν, έχοντας το σπάνιο χάρισμα της αθωότητας και της «ανοιχτής αγκαλιάς».
                                  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ  ΚΩΝ/ΝΑ ΚΟΥΡΒΑ , ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΡΗΣ 
Δύο από τις πολλές στιγμές που όλοι οι παραβρισκόμενοι στην αίθουσα έγιναν ένα ήταν αυτές που τα «παιδιά» τραγούδησαν και χόρεψαν «ζούμπα» με όλους στην αίθουσα, υψηλούς επισκέπτες, γονείς αλλά και απλούς συν-δημότες να δίνουν το ρυθμό χτυπώντας τα χέρια τους και η χορωδία του 1ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω που έδωσε με τη συμμετοχή της στη γιορτή και το χορωδιακό τραγούδι της τη χαρά της προσφοράς.
Επιμέλεια της χορωδία μας: Πιερίδης Χρήστος, Τρανουλίδη Γκόλφω, Εκτέλεση εθελοντές και «παιδιά» του πολυχώρου μας
Στην γιορτή μας φυσικά τον πρώτο ρόλο είχαν πάντα τα παιδιά μας. Αυτά που με τις δημιουργικές τους δραστηριότητες εντός πολυχώρου, θέλησαν να τις μοιραστούν μαζί σας εκείνη τη βραδιά.
Είναι καταπληκτικό να βλέπεις παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού να λειτουργούν τόσο φυσιολογικά και αυτό να το μεταδίδουν σε όλους μας είτε τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε δημιουργώντας γλυκίσματα με την βοήθεια καταξιωμένων chef ζαχαροπλαστικής.
Επιμέλεια Ζαχαροπλαστικής Σουβλέρης Σταμάτης, Εκτέλεση εθελοντές και «παιδιά» του πολυχώρου μας
Η βοήθεια μάλιστα που προσφέρει στη "Γέφυρα Ζωής" η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ή αν προτιμάτε ... το Chef Club Hellas οριστικοποιήθηκε με την υπογραφή ενός "Συμφώνου Φιλίας" μεταξύ μας, παρουσία όλων των παρευρισκόμενων στην θεατρική αίθουσα του Δήμου Περιστερίου.
Η γιορτή μας, η οποία προβλήθηκε σε live streaming μέσα από το blog της "Γέφυρας Ζωής", έκλεισε με τους εκπροσώπους του Παραρτήματος Περιστερίου του Ερυθρού Σταυρού και της χορωδίας του 1ου Κ.Α.Π.Η. Αιγάλεω (οι οποίοι μας είπαν και ένα τραγούδι στο εορταστικό κλίμα των ημερών), να μοιράζουν δώρα στα παιδιά της "Γέφυρας Ζωής".
Χορωδία από το 1ο ΚΑΠΗ Αιγάλεω
Ειλικρινά, για όλους εμάς η παρουσία όλων σας την βραδιά αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας έκανε να καταλάβουμε πως εκεί που το "δεν θέλω" και το "δεν μπορώ" αποχαιρετούν το στερητικό "δεν" ... όλα μπορούν να συμβούν ! Αρκεί φυσικά, να υπάρχει βούληση, αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπο !
Στην εκδήλωση μας, πέρα από την ολοφάνερη υποστήριξη των πολιτών από τους Δήμους Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, έκαναν αισθητή την παρουσία τους εκπροσωπώντας φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού βίου και οι:

  • Τζόκας Σπύρος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής
  • Πατέρας Μάχιμος, Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Περιστερίου
  • Κορόγιαννη Ξένη, εκπρόσωπος του Δημάρχου Περιστερίου
  • Πάτερ Θεόδωρος από την ενορία του Αγιου Γεωργίου
  • Ζάχαρης Ευθύμιος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αιγάλεω
  • Δάουαχερ Ναούφ, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας ΧαΪδαρίου
  • Δημητρίου Γιάννης, Πρόεδρος της 6ης Λαϊκής Αγοράς, χορηγός της Γέφυρας Ζωής
  • Εγγλέζος Στράτος, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιστερίου
  • Ομάδα Γυναικών και Ανδρών του 1ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω
  • Κελάφας Δημήτρης, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Περιστέρι με Όλους – Ανατροπή»
  • Κουγιουμτζής Φώτης, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για το Περιστέρι – Ανατροπή»
  • Σπηλιοτόπουλος Θεόδωρος, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση - Χαϊδάρι»
  • Λαβδέος Σωτήρης, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Περιστερίου
  • Δαβής Δημήτρης, 1ο Σύστημα Προσκόπων Περιστερίου
  • Περιστέρη Ελένη, Υποδιευθύντρια Ο.Ε.Κ. Περιστερίου
  • Καρούμπας Μίλτος, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τα μέλη  του Δ.Σ. της Λέσχης
  • Δούναβης Μπάμπης, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου
  • Παντιώρα Φωτεινή, εκπρόσωπος Βουλευτή Κουρουπλή
  • Δαβλαρτζή Στέλλα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιστερίου
  • Πελεγίνης Νίκος, Πρόεδρος σωματείου Δήμου Αθήνας «Αθηνά»
  • Παπαδόπουλος Στέφανος, Δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου με τη δημοτική Παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για το Περιστέρι – Ανατροπή»
  • Κυριακόπουλος Γιάννης, υποψήφιος (και επιλαχών) δημοτικός Σύμβουλος με την δημοτική παράταξη «Περιστέρι με Όλους – Ανατροπή»
  • Τσιαμτσιακίρης Γεώργιος, Επιμελητής Επιστημονικής Επιτροπής Τ.Ε.Ε.
  • Χρονόπουλος Χρόνης, Διευθυντής ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου, ο γιατρός μας

…οι οποίοι απηύθυναν τον χαιρετισμό τους εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο του Δ.Σ. και των Εθελοντών της Γέφυρας Ζωής. Λόγια τα οποία ελπίζουμε να μην περιοριστούν μόνο σε ευχολόγια αλλά σε πράξεις.
Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους μέσα απ΄ την καρδιά μας και ευχόμαστε η επόμενη μεγάλη μας γιορτή να σημάνει τα εγκαίνια του νέου μας πολυχώρου !
Οι εθελοντές μας
Ειδική αναφορά και ευχαριστίες για τον κ. Σωτήρη Αναστασόπουλο που βιντεοσκόπησε, όλη την εκδήλωση, και το ιδρυτικό μέλος της Γέφυρας Ζωής κ. Νικήτα Παύλου για την πολύτιμη βοήθεια του.
Τέλος ειδική αναφορά και ευχαριστίες για όλους τους εθελοντές μας που συνεισέφεραν με όλες της δυνάμεις τους στην οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης.












































..