Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.μεΑ. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ στην ορκωμοσία της νέας περιφερειάρχη Αττικής

Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου τελέστηκε σε πανηγυρικό κλίμα το βράδυ της Τετάρτης η ορκωμοσία της νέας περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μέτα από επίσημη πρόσκληση της της νέας περιφερειάρχη Αττικής στη ορκωμοσία παραβρέθηκε  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ κ. Διονύσης Γουράνιος μαζι με τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Καλλέργη Βαγγέλη από την πλευρά τους της  ευχήθηκαν καλή αρχή στο νέο έργο που ξεκινάει και καλή επιτυχία, με τους οποίους είχε ολιγόλεπτη συζήτηση  μαζί τους σε φιλικό κλίμα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Ανω Λιοσίων, όπως είχε επιλέξει η κυρία Δούρου.

Η νέα Περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι της παράταξής της έδωσαν πολιτικό όρκο. 
«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο, αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ενα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον». Αυτό τόνισε στη σύντομη ομιλία της, μετά την ορκωμοσία της, η Ρένα Δούρου, η οποία πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».

Η νέα Περιφερειάρχης υποσχέθηκε «έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν κάνει εφιάλτη, έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου».

Επίσης, σημείωσε ότι «ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Γιατί είναι ένας δρόμος διπλά ναρκοθετημένος. Ναρκοθετημένος σε επίπεδο θεσμικό αλλά και σε επίπεδο πολιτικής συγκυρίας», ασκώντας δριμεία κριτική στον Καλλικράτη, «ενός πλαισίου που ενώ δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, τη φορτώνει με την υλοποίηση μιας σειράς σπουδαίων αρμοδιοτήτων».

Τέλος, η κυρία Δούρου, επισήμανε ότι «ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.μεΑ. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ