Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το «παιδί-θαύμα» που ξεγέλασε το θάνατο !

Γεννήθηκε πρόωρα, έπαθε μηνιγγίτιδα και έμφραγμα αλλά επέζησε !

Δεν είναι ούτε ενάμιση έτους, αλλά ο μικρός Κόνορ Αναστασόπουλος έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο, αφού γεννήθηκε πρόωρα, νόσησε από μηνιγγίτιδα και υπέστη μέχρι και έμφραγμα.
Το «παιδί-θαύμα» όπως το αποκαλούν -κι όχι άδικα- στη Μελβούρνη όπου ζει με τους γονείς του, είναι ήδη θρύλος στην Αυστραλία, γράφει η Espresso.
Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2011, πέντε εβδομάδες νωρίτερα από την προσδοκώμενη ημερομηνία. Μπήκε αμέσως στη θερμοκοιτίδα, αλλά νόσησε από μηνιγγίτιδα λίγες ημέρες μετά, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν όλα τα βασικά του όργανα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν κλείσει δέκα ημέρες ζωής υπέστη και καρδιακή προσβολή.
Οι γιατροί τότε ενημέρωσαν τους γονείς του, Στιβ και Κάθι, ότι δε θα κατάφερνε να επιζήσει και πως είχε μόλις δύο ώρες ζωής μπροστά του.
Ο Κόνορ όμως είχε άλλα σχέδια…
Συντετριμμένοι οι γονείς του πήραν την απόφαση να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να ζήσει το μωράκι τους. Έδωσαν εντολή να διασωληνωθεί παρότι οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο μικρός να βγει νικητής από τη μάχη, λέγοντάς τους ότι το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν τη ζωή του και τα βάσανά του μερικά εικοσιτετράωρα.
Αναζήτησαν βοήθεια εκτός νοσοκομείου και χώρας και τελικά με τη συμβολή επιστημόνων από τη Σουηδία έγινε το θαύμα, προσθέτει το δημοσίευμα.
Ο Κόνορ επέζησε, αφήνοντας άναυδους όλους όσοι παρακολουθούσαν την περίπτωσή του.
Ο μικρός έμεινε τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής του στο νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης και οι γονείς του, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο ρόλο των γιατρών, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να ενισχύσουν τον έρανο του νοσοκομείου.
Ο Κόνορ λαμβάνει ακόμη θεραπευτική αγωγή, όμως οι γιατροί πλέον αναφέρουν ότι η υγεία του εξελίσσεται θαυμάσια.
(Φωτογραφίες από: http://www.miraclebabyconnor.com)
 D.G
newsbeast.gr