Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Λευκά 9θέσια ταξί στην Αττική χωρίς ταξίμετρα και άλλα για ΑμεΑ

Πάνω από 80 λευκά ταξί σε τουριστικές πιάτσες και ξενοδοχεία σαρώνουν την Αττική, ενώ 17 από αυτά προορίζονται αποκλειστικά για ΑμεΑ. Εννιά θέσεις για ταχύτερη εξυπηρέτηση πελατών

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", το λευκό χρώμα ορίστηκε ως ο ενιαίος χρωματισμός για τα ταξί ειδικής μίσθωσης που θα κυκλοφορήσουν χωρίς ταξίμετρο και βάσει τιμοκαταλόγου. Στην Περιφέρεια της Αττικής πρόκειται να λειτουργήσουν τουλάχιστον 87 τέτοια ταξί, εκ των οποίων τα 17 για ΑμεΑ. Συνολικά στην Αθήνα προβλέπονται 100 μίνι βαν, στην Θεσσαλονίκη 30 και 10 σε Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα.
Κάτοχοί τους σε συντριπτική πλειοψηφία, είναι υφιστάμενοι οδηγοί ταξί, οι οποίοι αντικατέστησαν την προηγούμενη άδεια με την αντίστοιχη για μίνι βαν. Τα ταξί αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε τουριστικές πιάτσες και σε ξενοδοχεία.
Για τα εν λόγω ταξί, τα οποία έχουν ανώτερες προδιαγραφές ποιότητας, αποφασίστηκε το λευκό χρώμα, προκειμένου να ξεχωρίζουν, διότι μόνο στην Τρίπολη υπάρχουν λευκά ταξί.
Στο τραπέζι του διαλόγου αρχικά βρισκόταν το σκούρο μπλε χρώμα.
Δ.Γ