Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Καθημερινές ιστορίες αγάπης

Ευχαριστούμε το  HuffPost για το αφιέρωμα  Δημοσιεύθηκε: 

ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ - Διονύσης Γουράνιος

photo
«Ο σύλλογός μας τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στο Περιστέρι σε ένα χώρο συνολικά 100 τετραγωνικών μέτρων, όπου απασχολούνταν δημιουργικά 28 παιδιά. Όπως καταλαβαίνετε, ο χώρος ήταν πραγματικά πολύ μικρός για να μπορέσουν να γίνουν όλες οι εθελοντικές δραστηριότητες. Όταν, λοιπόν, με την χρηματοδότηση της Visa πέρυσι μπορέσαμε και διαμορφώσαμε τον καινούριο μας χώρο, 390 τετραγωνικών, και ήρθαν την πρώτη ημέρα τα παιδιά, άρχισαν να τρέχουν πέρα δώθε, γύρω από τα τραπέζια, να φωνάζουν και να γελάνε για το πόσο μεγάλος και ωραίος ήταν ο καινούριος χώρος. Πιστέψτε με δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το χαμόγελο των παιδιών μας. Αυτό μας έκανε όλους να συγκινηθούμε βλέποντας τα να είναι τόσο ευτυχισμένα.
photo
Όπως πέρυσι έτσι και φέτος η δωρεά της Visa αποδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο ενός οργανισμού που ελπίζουμε να γίνει παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλοι. Για εμάς είναι η Visa της καρδιάς μας, που είναι ο σημαντικότερος αρωγός μας μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Πέρυσι μέσα από το πρόγραμμα αλληλεγγύης της Visa "Και η πιο μικρή κίνηση μία μεγάλη αλλαγή" χρηματοδοτηθήκαμε και διαμορφώσαμε τον απογευματινό εθελοντικό πολυχώρο δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία, που βρίσκεται στην Ιερά Οδό, στο Χαϊδάρι. Είναι ένας χώρος όπου απασχολούνται δημιουργικά, μέσω των εθελοντικών δραστηριοτήτων μας κάθε απόγευμα, 49 παιδιά με νοητική υστέρηση, φάσμα αυτισμού και σύνδρομο Down. 
Φέτος τα χρήματα σκοπεύουμε να τα αξιοποιήσουμε αγοράζοντας 2 οχήματα για την καλύτερη λειτουργιά του οργανισμού. Επίσης θα φτιάξουμε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι για να μπορούν τα παιδιά να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους μέσα από την εκμάθηση και την κατασκευή διάφορων δημιουργιών.»