Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Συνέντευξη του Προέδρου της Γέφυρας Ζωής ΑΜΕΑ Δυτικού Τομέα στη ραδιοφωνική εκπομπή ΠΑΡΕΑ του Alpha 98.9

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θεμάτων που αφορούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,  ο Πρόεδρος της Γέφυρας ζωής ΑΜΕΑ Δυτικού Τομέα, Γουράνιος Διονύσης, έδωσε μια βαρύνουσας κοινωνικής σημασίας συνέντευξη στον Τάκη Αλεξανδράκη, πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες νομού Λακωνίας, στην εκπομπή «ΠΑΡΕΑ» του ραδιοφωνικού σταθμού του Alpha  98.9.






Ο κ. Γουράνιος, έκανε λόγο όχι μόνο για θέματα που αφορούν στις δράσεις της Γέφυρας ζωής αλλά αναφέρθηκε ρητά τόσο στις προσπάθειες όσο και  σύνολο των στόχων που έχει θέσει προς επίτευξη καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Πιο συγκεκριμένα, αρχικά, μίλησε για την ιστορία της Γέφυρας ζωής ως μοναδικής εθελοντικής οργάνωσης στην Αττική για νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού καθώς και για την τριετή πορεία της.

Στη συνέχεια, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση, επί παραδείγματι, το στεγαστικό της ζήτημα – ύπαρξη  άμεσης ανάγκης για μεταστέγαση- αλλά και το ζήτημα της εξυπηρέτησης ακόμη περισσότερων νέων-συγκεκριμένα 70- που δυστυχώς βρίσκονται ακόμη σε αναμονή για την ένταξη τους στον πολυχώρο .

Επιπλέον, ο κ. Γουράνιος αναφερόμενος στις δράσεις της Γέφυρας ζωής, οι οποίες στρέφονται καθ’ ολοκληρίαν στην εξυπηρέτηση των νέων με ειδικές ανάγκες μίλησε για το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πολυχώρου της Γέφυρας ζωής που έχει σα στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα των ατόμων  με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, τόνισε τη προσπάθεια της Γέφυρας ζωής να βοηθήσει όχι μόνο τους ίδιους τους νέους με αναπηρία αλλά και το περιβάλλον αυτών-και συγκεκριμένα τους γονείς τους- που όπως ο ίδιος αναφέρει «κουβαλάνε το δικό τους σταυρό».


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ  ΕΔΩ ΑΠΟ :10:55 ΕΩΣ 17:25  
http://www.alpha989.com/Media.aspxa_id=1338&item=18179&prodId=182