Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ “ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ Α.μεΑ. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ”

Οι εθελοντικές δράσεις του πολυχώρου δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση & φάσμα αυτισμού "Γέφυρας Ζωής" έχουν ξεκινήσει, και έτσι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έλαβε χώρα η πρώτη επίσημη συνάντηση εθελοντών για τη περίοδο 2015-2016. Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συντελεστές του συλλόγου, παλιούς και νέους, να γνωριστούν, να συζητήσουν και τελικά να συντονιστούν για την καλύτερη λειτουργία του πολυχώρου της  “Γέφυρας Ζωής”.


Η συνάντηση ξεκίνησε με καλωσόρισμα των εθελοντών από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Διονύση Γουράνιο, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε κάθε έναν για τη συνεισφορά του. Άλλωστε, η επιτυχία της Γέφυρας ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους εθελοντές μας. Ακολούθησε μια μικρή παρουσίαση για τους στόχους του συλλόγου για τη φετινή χρονιά συνολικά και για το πώς πρέπει να δουλέψει η Γέφυρα συνολικά αλλά και ο κάθε εθελοντής ατομικά ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.
Στη συνέχεια, η Υπεύθυνη Γενικού Συντονισμού Γιώτα Μαντζαβίνου ενημέρωσε τους εθελοντές για τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν καθώς και τους κανονισμούς που πρέπει να τηρούνται, ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη “δουλειά” τους, που δεν είναι άλλη από την βελτίωση της ζωής των παιδιών που βρίσκονται στη “Γέφυρα”!
Επειδή όμως τα παιδιά αυτά είναι ιδιαίτερα, οι εθελοντές πρέπει να γνωρίζουν και πώς πρέπει να τα αντιμετωπίζουν. Έτσι, υπό την επιμέλεια της Άννας Γκικόπουλη, Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας της “Γέφυρας”, οι εθελοντές παρακολούθησαν μια μίνι εκπαίδευση ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις που τυχόν θα βρεθούν.

Ακολούθησαν οι επισήμανσης
από τον Υπεύθυνο  του τμήματος Λογού & Έργου Παναγιώτη Σπυρόπουλο 
και τέλος έγινε μια παρουσίαση τον στόχων 
από τη Υπεύθυνη  Δημοσίων Σχέσεων – Πόρων & Χορηγιών Εριέττα Καραμπέτσου.  

Όταν, λοιπόν, όλες οι απορίες λύθηκαν και όλες οι ενημερώσεις και συστάσεις ολοκληρώθηκαν, η συνάντηση μας έλαβε τέλος.

Ενώ όμως η συνάντηση τελειώνει, το δικό μας έργο ΞΕΚΙΝΑΕΙ!


Γιατί εμείς στη Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα

«Αγκαλιάζουμε τη μαγεία…του να είσαι διαφορετικός»