Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Νέες εκπαιδευτικές συνεργασίες της Γέφυρας Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα με ΤΕΙ της Χώρας

Νέες εκπαιδευτικές συνεργασίες συνάπτει η Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού Τομέα με ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνέχεια  της πρώτης στρατηγικής συμφωνίας ελληνικής ΜΚΟ ΑμεΑ με Βρετανικό Πανεπιστήμιο. 
Ειδικότερα η Γέφυρα Ζωής  υπέγραψε με τα  ΤΕΙ Ηπείρου προγραμματική συμφωνία , για την υλοποίηση προγραμμάτων Πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης φοιτητών του στον Πολυχώρο της, στον οποίο υλοποιούνται ψυχοπαιδαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα  για παιδιά με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού. 
Ήδη έχει υποδεχθεί στα προγράμματά της τον πρώτο φοιτητή του ΤΕΙ Ηπείρου, εντάσσοντας τον σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί. 

Ακόμη ο Πρόεδρος της Γέφυρας Ζωής κ. Γουράνιος Διονύσης, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθηνών κ. Π. Λύτρα. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας του ΤΕΙ Αθηνών με την Γέφυρα Ζωής, στον τομέα της Πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης των φοιτητών του τριτοβάθμιου Ιδρύματος των ειδικοτήτων «Εργοθεραπείας» και «Φυσιοθεραπίας», στον Πολυχώρο της. 
Στην συνάντηση που αποδείχθηκε πολύ παραγωγική, συμφωνήθηκε η προετοιμασία και των δύο μερών για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα των παιδιών ΑμεΑ. 

Για τις ανάγκες της πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ παρέχει σ’ αυτούς «Μέντορα» και επίσης την προβλεπόμενη Εκπαιδευτική και Επιστημονική καθοδήγηση.