Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Εντονη κινητικότηταστα της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ στα Μ.Μ.Ε.& στα δημοτικά συμβούλια για την μετεγκατάσταση του πολυχώρου μας

Οι δραστηριότητες της Γέφυρας Ζωής Α.με.Α. Δυτικού Τομέα, εντατικοποιήθηκαν ιδιαίτερα μέσα στον μήνα Δεκέμβριο του 2014







Το ζήτημα της μετεγκατάστασης του πολυχώρου μας σε ένα πιο λειτουργικό μέρος που παράλληλα θα πληρεί και τις κατάλληλες,  απασχόλησε ιδιαίτερα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Περιστερίου και Χαϊδαρίου, ωστόσο έγινε ευρύτερα γνωστό και μέσα από τις συνεντεύξεις που δώθηκαν στο "Εκρηκτικό Δελτίο" με παρουσιαστή των κο. Αντώνη Μυλωνάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Α.Ρ.Τ. , και στη ραδιοφωνική συχνότητα των δημοσιογράφων της ελεύθερης πλέον ΕΡΤ (ή αν προτιμάτε ΕΡΤopen).

Πιο συγκεκριμένα, η παρουσία των μελών του Δ.Σ. της Γέφυρας Ζωής μαζί με εθελοντές και γονείς παιδιών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Περιστερίου τάραξε τα ύδατα καθώς καταφέραμε να περάσουμε το θέμα που μας απασχολεί ως υπερεπείγον προς συζήτηση από εκτός προ ημερησίας διατάξεως, που είχε αρχικά οριστεί.
Στην εν λόγω σύσκεψη ορίστηκε το πρώτο Δ.Σ. του 2015 να είναι αυτό που θα αποφασίσει για την λύση που πρέπει να δωθεί

 (δείτε σχετικό δημοσίευμα εδώhttp://athlodromos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_95.html


Ενώ στο αντίστοιχο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου το θέμα της μετεγκατάστασης μας, βρήκε πρόθυμους τους πάντες ώστε να υπάρχει εξεύρεση λύσης.

(δείτε σχετικό δημοσίευμα εδώ
http://xaidarisimera.blogspot.gr/2014/12/blog-post_69.html


Όσον αφορά την παρουσία της Γέφυρας Ζωής στα μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Γουράνιος απήυθυνε έκκληση προς την κοινωνική ευαισθησία όλων ώστε η νέα χρονιά να μην βρει κλειστό τον πολυχώρο μας και η τηλεοπτική έκκληση στο Α.Ρ.Τ. ήταν η απαρχή να ανταποκριθούν οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου και Περιστερίου και να γίνουν τα Δημοτικά Συμβούλια που προαναφέραμε.

Λίγες ώρες πριν το 2014 γίνει παρελθόν,  ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Γουράνιος και ο επιστημονικός σύμβουλος κ. Στράτος Τσιαμτσιακίρης βρέθηκαν στο ραδιοφωνικό studio της ΕΡΤopen και στην ραδιοφωνική εκπομπή  του  κ.Αργύρη Δεμερτζή γνωστοποίησαν το πρόβλημα που όλους μας προβληματίζει έντονα.

Στην ραδιοφωνική μας παρουσία η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα πολιτών με
αναπηρία της Περιφέρειας Αττικής κα. Βιβή Τσαβαλιά, με παρέμβασή της ανέφερε πως ήδη έχει κάνει την εισήγησή της προς την Περιφερειάρχη κα. Ρένα Δούρου δίνοντας μας μια χαραμάδα φωτός και ελπίδας με την έναρξη της νέας χρονιάς.

(δείτε σχετικό δημοσίευμα εδώhttp://www.vukentra.gr/peristeri-ekpaideftika/2330-episkepsi-tis-entetalmenis-perifereiakis-symvoylou-attikis-gia-themata-politon-me-anapiria-vivis-tsavalia-sti-gefyra-zois




Αξίζει να σημειωθεί πως αισθητή έκαναν την παρουσία τους μέσα από τα "ερτζιανά" οι εθελοντές και οι γονείς των παιδιών της Γέφυρας Ζωής.

Ακούστε απόσπασμα από τη συνέντευξη στην ΕΡΤopen παρακάτω :