Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη της κας .Βιβή Τσαβαλιά Περιφερειακής Σύμβουλος Αττικής εντεταλμένη για θέματα πολιτών με αναπηρία στην Γέφυρα Ζωής

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής εντεταλμένη για θέματα πολιτών με αναπηρία Βιβή Τσαβαλιά επισκέφτηκε το Κέντρο Γέφυρα Ζωής που λειτουργεί στην οδό Πελασγίας 133 στο Περιστέρι και εξυπηρετεί καθημερινά από τις 5 έως τις 9 το απόγευμα 45 παιδιά, εφήβους και νέους με νοητική υστέρηση ή που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. 

Η Γέφυρα Ζωής εξυπηρετεί την ανάγκη για δημιουργική απασχόληση ατόμων που κατοικούν στους 6 δήμους των δυτικών προαστίων της Αττικής, Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Πετρούπολη χωρίς να αποκλείει την υποδοχή και κατοίκων άλλων περιοχών, στα μέτρα πάντα των δυνατοτήτων της. 


Στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων και σ’ αυτό διεξάγονται μαθήματα μουσικής-μουσικοθεραπείας, φωνητικής, λογοθεραπείας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτόνομης διαβίωσης με την εκμάθηση μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, χοροκίνησης, γυμναστικής, αγγλικών , εργοθεραπείας, ζωγραφικής-χειροτεχνίας και διαδραστικά παιχνίδια.

Στην φώτο η κ.Βιβή Τσαβαλιά Περιφερειακής Σύμβουλος Αττικής εντεταλμένη για θέματα πολιτών με αναπηρία  ,
 ο Πρόεδρος της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ κ.Διονύσης Γουράνιος και η Αντιπρόεδρος κ .Θεοδώρα Τσέμη 








Σημειώνουμε ότι πρόκειται για Σύλλογο που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους γονείς των παιδιών με τις προαναφερθείσες αναπηρίες, ο οποίος καλύπτει όλες τις δραστηριότητές του αποκλειστικά με εθελοντές. Δύο είναι τα βασικά προβλήματα για τα οποία το Διοικητικό Συμβούλιο αιτείται τη συνηγορία της νέας Περιφερειακής Αρχής της Αττικής διαμέσου της εντεταλμένης συμβούλου: α) η μηνιαία επιχορήγηση για ενοίκιο και λειτουργικά έξοδα και μόνο ύψους 1.500 € και β) η υποστήριξη για την ανεύρεση σταθερής και κατάλληλης στέγης σε ένα από τα δύο κτίρια τα οποία έχουν εντοπιστεί και είναι κενά, το μεν στο δήμο Περιστερίου το δε στο δήμο Αιγάλεω. Η Περιφερειακή Σύμβουλος διαπίστωσε ότι πραγματικά συντελείται στην πράξη και όχι στα χαρτιά το πλήθος των δραστηριοτήτων που προαναφέρθηκαν μέσα σε ένα κλίμα εγκαρδιότητας και δημιουργικότητας, έτσι ώστε το Κέντρο να πλημμυρίζει καθημερινά από χαρούμενα παιδιά και εφήβους που απολαμβάνουν και συμμετέχουν δραστήρια σε διάφορες δράσεις. Ωστόσο, είναι εμφανής ο περιορισμός του χώρου και πιστοποιείται η ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης ώστε το Κέντρο να μπορεί να υποδεχθεί ακόμα περισσότερα παιδιά και νέους από τη λίστα των 120 αιτήσεων που εκκρεμούν.