Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου από την ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.μεΑ. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Την Τετάρτη 2/4/14 η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ επισκέφτηκε το πλανητάριο για να παρακολουθήσουμε την παράσταση  (Το Περιβάλλον & Εγώ στο Ίδρυμα Ευγενίδου, πρόκειται για μια εντυπωσιακή παράσταση που αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης. 

Η σημασία και η αναγκαιότητα της παρουσίασης αυτής είναι ευνόητη για την επιβίωση του ανθρώπου, και των άλλων ειδών ζωής, στον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας.

 Γιατί σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες η βλαπτική μας δράση συμβάλλει, μεταξύ των άλλων, στο «φαινόμενο του θερμοκηπίου» και στην κλιματολογική αλλαγή με τυφώνες, καταιγίδες, ξηρασίες και άλλες φυσικές καταστροφές, που συνδέονται άμεσα με τις αλλαγές στο κλίμα της Γης.

Κι όλα αυτά παρουσιάζονται στον εντυπωσιακό, τεράστιο θόλο του πλανηταρίου με μια εικόνα που εντυπωσιάζει και μετατρέπει την παράσταση σε μια εικονική περιπέτεια που κόβει την ανάσα και μένει για αυτό αξέχαστη ,τα παιδιά άλλα και οι γονείς την παρακολούθησαν με πολύ  μεγάλο ενδιαφέρον.





Το Δ.Σ. της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ  ευχαριστεί θερμά  το ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ  για την προσφορά των εισιτηρίων καθώς και τους εθελοντές μας  Εβέλινα Καλλιμάνη, Ειρήνη Τσαλουχίδου (Κοινωνικούς Λειτουργούς)  για την πολύτιμη βοήθεια τους στην διοργάνωση της επίσκεψη μας στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

  .


Από το γραφείο τύπου της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.μεΑ. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ