Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τα Ειδικά Σχολεία βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος λόγω έλλειψης πόρων.

Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής παραμένει το ίδιο τραγική όπως και το Σεπτέμβρη. 

Οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες. 

Σε πολλές περιοχές της χώρας, η πρόσβαση των ΑμεΑ στις δομές Εκπαίδευσης έχει γίνει απαγορευτική, καθώς η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία είναι στον αέρα. 
Οι υποδομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι άθλιες και η πλειοψηφία των Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φυτοζωούν ή είναι υπό διάλυση. 

Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης λειτουργούν σε ορόφους κτηρίων χωρίς ασανσέρ. Άλλα δεν έχουν καν αίθουσες και στεγάζονται σε «πρώην αποθήκες» σε γωνιές από αίθουσες τελετών, διαδρόμους κ.α.. Και άλλα "φιλοξενούνται" από ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία και από χορηγούς (όπως το ΕΛΕΠΑΠ).

 Με ψήφιση του Ν.4115/2013 και του επίμαχου άρθρου 39 που έρχεται να συμπληρώσει το Ν 3699/2008 η κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην ειδική αγωγή, να ρίξει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον καιάδα. Η υποχρεωτικότητα που επιβάλει ο νόμος ακολουθεί την εντολή για ένταξη και φοίτηση όλων των ΑμΕΑ στα γενικά σχολεία, με πρόσχημα την αποιδρυματοποίηση και την επιδίωξη για λιγότερο κρατικό κόστος, την παράδοση της ειδικής εκπαίδευσης στο βωμό του κέρδους , στους νόμους της αγοράς και της ιδιωτικοποίησης.

 Σας καλούμε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 19 Απρίλη, στη 1 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας για να μην περάσουν τα σχέδιά τους 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 

ΤΟ Δ.Σ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

D.G