Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία ΑμεΑ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν περίπου 200 άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), ζητώντας την άμεση λήψη νομοθετικών μέτρων «για την προστασία των πενιχρών εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας».
Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με στελέχη του ΥΠΟΙΚ και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) τονίζει ότι «η αναπηρική οικογένεια οδηγείται στην οικονομική εξαθλίωση με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 και του ν.4111/2011, με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι μισθοί εργαζομένων δημοσίου τομέα, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού στον οποίο λαμβάνουν χώρα τροποποιήσεις των διατάξεων του ν. 4093/23012 και έχουν ήδη εφαρμοστεί».
Σημειώνει ακόμη ότι έχει καταθέσει με σειρά επιστολών της προτάσεις επί των διατάξεων του ν. 4093/20123 και των διατάξεων των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (ν. 4111/2013) που ακολούθησαν, με μοναδικό σκοπό την προστασία των συνταξιούχων και εργαζομένων που είναι οι ίδιοι άτομα με αναπηρία ή είναι γονείς/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητεί τον ορισμό άμεσης συνάντησης των εκπροσώπων της με τους αρμόδιους υπουργούς για να συζητηθεί το θέμα της προστασίας των εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας και της άμεσης κατάθεσης σχετικών διατάξεων προς αυτή την κατεύθυνση