Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΓΈΦΥΡΑΣ ζωής

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
 ΓΈΦΥΡΑΣ ζωής

 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ Γιορτη των τριών ιεραρχών


Οι Τρεις Ιεράρχες, οι μεγάλοι της εκκλησίας μας δάσκαλοι, έζησαν σε μια εποχή ταραχής και αβεβαιότητας, ωστόσο αυτά τα χαρακτηριστικά τα βιώνουμε σήμερα πιο έντονα από ποτέ.


Τα φωτισμένα πνεύματά τους είχαν πολύ σωστά αντιληφθεί ότι

για να αλλάξει η ανθρωπότητα, για να περιμένουμε ένα μέλλον λαμπρότερο, υψηλότερο και ιδανικότερο, πρέπει να στραφούμε στην ‘’Παιδεία’’.

Υποστήριξαν και υπηρέτησαν την Παιδεία με όλη τους τη δύναμη.

Είχαν την ευτυχία να μορφωθούν άριστα σε μια εποχή που η μόρφωση ήταν σπάνιο φαινόμενο, και να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους στην ανθρωπότητα.

Ήταν τα ζωντανά παραδείγματα της αυταπάρνησης, της φιλανθρωπίας και της ευσέβειας. Υπηρέτησαν το Θεό, γιατί υποστήριξαν με σθένος την ακεραιότητα της χριστιανικής πίστης, αλλά υπηρέτησαν και τους ανθρώπους, γιατί τους αφιέρωσαν κάθε υλική, σωματική και πνευματική τους δυνατότητα.

Είναι μεγάλη η σημερινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών και Διδασκάλων, του Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Σήμερα γιορτάζει η Ελληνική Ορθόδοξη Παιδεία και τιμά τους πατέρες της Εκκλησίας μας πού υπήρξαν πρότυπα Παιδείας, υποδείγματα μαθητών και προστάτες των Γραμμάτων.

«Εύχομαι καλή φώτιση στους Κυβερνώντες και να ενσκήψουν με πολύ αγάπη στα προβλήματα της Παιδείας και ειδικότερα στα παιδιά & νέους με ειδικές ικανότητες  να ενστερνιστούν τη διαχρονική σημασία των ‘’Λόγων των Τριών Ιεραρχών’’» 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της  ΓΈΦΥΡΑΣ ζωής
           -ο-
      πρόεδρος 
 Γουράνιος Διονύσης