Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η "ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ" κοντά στους Παραολυμπιονίκες !


Σε μια σεμνή τελετή που έγινε στο Δημαρχιακό μέγαρο χθές Τετάρτη 12/12 στο θεατράκι του Δήμου, ο Δήμος Περιστερίου υποδέχτηκε και τίμησε τους Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου πού διακρίθηκαν στο καθαρά Παραολυμπιακό άθλημα Boccia, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νικόλαο Πανάγο και Μαρία - Ελένη Κορδαλή.

Μια πρωτοβουλία που πραγματικά συγκίνησε τους παρευρισκόμενους καμαρώνοντας τα παιδιά που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και δόξασαν την Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Χρυσό μας Ολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονιδη που γεννήθηκε και ζει στο Περιστέρι !

 Την ομιλία άνοιξε η Αντιδήμαρχος κα. Μαίρη Τσιώτα, για να πάρει τον λόγο αμέσως μετά ο Δήμαρχος του Περιστερίου Ανδρέας Παχατουριδης τονίζοντας την ανάγκη βοήθειας που χρειάζονται τα άτομα με ειδικές ικανότητες καθώς και την διαφορετικής αλλά και μεγαλύτερης άξιας που είχαν τα μετάλλια που κέρδισαν αυτά τα παιδιά τιμώντας την Ελλάδα.

Τον λόγο έλαβε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης, κος Παπαντωνίου, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να στέκεται δίπλα σε αυτά τα παιδιά.

Μίλησε επίσης, ο Υπαρχηγός της αποστολής στο Λονδίνο, κος Αριστείδης Πανανος αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, ο προπονητής της ομάδας, κος Γ.Τζιμας, Περιστεριώτης και καθηγητής φυσικής αγωγής στο 7ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία καθώς και για την βράβευση του, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορα που παίρνει καποιο βραβειο και ότι αστειευόμενος είχε αρχίσει να πιστεύει ότι η ομάδα προχωρούσε με αυτόματο πιλότο.

Ευχαρίστησε επίσης τον κο Δημήτρη Κελάφα λέγοντας ότι ηταν ο πρώτος που στάθηκε δίπλα τους απο την αρχή κάνοντάς τους δωρεά, της στολές που χρειάζονταν.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ηταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παναγιωτης Λύκος, ο Αντιδήμαρχος  Θ. Αρβανιτης, ο κος Θεοδωράκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Λώλος, ο κος Κακλαμάνος, ο κος Κελάφας Δ. με τον κο Πλέστη, επίσης Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Παπαντωνίου με την κα. Πανταλάκη Ιωάννα, Νομαρχιακή Σύμβουλο. 

  Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Α.ΜΕ.Α. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ <<ΓΕΦΥΡΑ ζωης>> 
  με  μέλη  του Δ.Σ.
  Κο Γουράνιο Δ.<<Πρόεδρο>>
  Κο Καλλέργη Ευ.<<Γ.Γραμματέα>> 
  και τον Κο Νικολόπουλο Α.<<Υπ.Δημ.Σχέσεων>>

Την βραβευση των αθλητών καθώς και της αποστολής εκανε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης