Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ούτε τα αυτονόητα για τους φοιτητές με Ειδικές Ανάγκες



Με θλίψη και αγανάκτηση βλέπουμε τις τελευταίες μέρες πως, για ακόμη μια φορά, δεν θα υπάρξει ολοκληρωμένη μέριμνα σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών των ατόμων με αναπηρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το Υπουργείο Παιδείας χωρίζει τους αναπήρους σε υποκατηγορίες με κριτήρια ανεδαφικά και αποτελέσματα ανεκδιήγητα.


 Είτε ο ίδιος ο φοιτητής - σπουδαστής, είτε οι γονείς του, είτε τα αδέρφια του έχουν πρόβλημα αναπηρίας, είναι πλήρως αντιληπτό από το μέσο νου, ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες σε κάθε περίπτωση και προφανώς η αναγκαιότητα μετεγγραφής στον τόπο κατοικίας είναι επιβεβλημένη.

 Όμως, οι ιθύνοντες δείχνουν να αγνοούν επιδεικτικά το συγκεκριμένο ζήτημα, δημιουργώντας με την απραξία και την αδιαφορία τους, ανυπέρβλητα εμπόδια, οδηγώντας τους συγκεκριμένους φοιτητές - σπουδαστές στην πόρτα της εξόδου από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Aντιλαμβάνεται ως αυτονόητη την υποχρέωση κάθε ευνομούμενου κράτους να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες του, πόσο δε μάλλον, αν αυτοί ανήκουν στις ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες και ελπίζει, μέχρι την τελευταία στιγμή, πως θα επικρατήσει η κοινή λογική και θα διορθωθεί έστω και στο παρά πέντε αυτή η παρανοϊκή αντίληψη.

ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ